Flexx nieuws

De actualiteit bepaalt voor een deel de kaders waarbinnen u als opdrachtgever en wij als Flexx Personeelsdiensten moeten acteren. De focus van Flexx Personeelsdiensten ligt om deze reden dan ook voor een groot deel op het volgen van de huidige wet- en regelgeving. Ook houden wij de actualiteit nauwlettend in de gaten om u zo snel mogelijk op de hoogte te kunnen houden over hetgeen er speelt in het landschap waarbinnen wij allemaal acteren. Tevens vinden wij het leuk om met u te delen wat er speelt binnen en buiten de muren van Flexx Personeelsdiensten.

 • 'Tekort aan vakmensen houdt jaren aan'

  'Tekort aan vakmensen houdt jaren aan'

  DEN HAAG - Werkgevers kampen weer vaker met moeilijk vervulbare vacatures. Vooral in de techniek en ICT is sprake van personeelsschaarste, aldus uitkeringsinstantie UWV. Door de economische groei, de vergrijzing en onvoldoende instroom uit het onderwijs zal deze schaarste de komende jaren aanhouden.

 • Vijftiger wordt de nieuwe dertiger

  Vijftiger wordt de nieuwe dertiger

  Het valt niet mee een vijftiger te zijn. Normaal heeft deze leeftijdsgroep, met vooral vaste contracten, weinig last van slechte tijden op de arbeidsmarkt. Maar de afgelopen jaren waren niet normaal, waardoor ook bij deze leeftijdsgroep de werkloosheid is opgelopen. Bovendien bleek werkloosheid juist in deze leeftijdsgroep erg hardnekkig. Terwijl jongere generaties weer werk vinden, zit ruim 60% van de werkloze vijftigers al een jaar zonder werk.

 • Werkloosheid daalt sterk in de bouw

  Werkloosheid daalt sterk in de bouw

  De werkloosheid is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 9000 per maand afgenomen, meldt CBS. In de bouw daalde het aantal WW-uitkeringen het hardst, met 34,2 procent. Naast de bouw deden ook de uitzendbranche (-17,5 procent) en de metaal- en technische bedrijven (-15,5 procent) het erg goed.