Pensioen

Flexx Personeelsdiensten hanteert verschillende soorten pensioenregelingen voor de door haar ingezette medewerkers. Afhankelijk van de keuze van de werknemer, kan deze bepalen welk soort pensioenregeling hij/zij wil treffen voor de opbouw van pensioengelden voor zijn of haar toekomst. Medewerkers willen graag dezelfde pensioenregeling treffen die zij ook in het verleden hebben gehad, dit wekt vertrouwen. Zij zijn namelijk precies op de hoogte van alle ins en outs van desbetreffende pensioenvoorziening.  

U als opdrachtgever kunt ook bepalend zijn in de pensioenregeling voor de medewerker die u via Flexx Personeeldiensten wilt payrollen. Flexx Personeelsdiensten ervaart uit de diverse branches dat opdrachtgevers graag gelijkheid creëren op de werkvloer. Om deze gelijkheid te creeëren, maken zij vaak de keuze om dezelfde pensioenvoorziening te treffen als die van het vaste personeel, dat op de eigen loonlijst staat.

Basispensioen StiPP en Pluspensioen StiPP

De pensioenregeling van StiPP is verplicht voor iedereen die werkt via een uitzendbureau/personeelsdienstenbureau. Hierbij kunt u denken aan uitzendkrachten of werknemers die u via de payroll-constructie van Flexx Personeelsdiensten inzet. Flexx Personeelsdiensten biedt op basis van de StiPP pensioenregelingen de werknemers twee soorten pensioenregelingen aan: de Basisregeling en de Plusregeling.

De Basisregeling is voor uitzendkrachten van 21 jaar en ouder die tenminste 26 weken bij één werkgever hebben gewerkt. Die 26 weken hoeft geen aaneengesloten periode te zijn. Een medewerker blijft maximaal 52 werkweken in de Basisregeling, daarna gaat deze deelnemen aan de Plusregeling.

BPF Bouw pensioen

Flexx Personeelsdiensten is onder andere gespecialiseerd in het payrollen en uitzenden van medewerkers in de bouwbranche. Belangrijk is dat wij dan ook de bouwbranche gerelateerde pensioenvoorziening kunnen aanbieden aan de medewerkers of aan de opdrachtgevers die dit als een vereiste zien om hun medewerkers te laten verlonen. Als een medewerkers in loondienst heeft gewerkt in de afbouw, bouwnijverheid, dakdekkers-, mortel-, natuursteen-, of timmerindustrie dan zijn de afspraken over het pensioen vastgelegd in de pensioenregeling van BPF Bouw. Dit pensioenfonds beheert de pensioenen namens de werkgevers en vakbonden. Medewerkers die via Flexx Personeelsdiensten bij bouwbedrijven van start gaan hebben veelal de voorkeur voor de pensioenregeling BPF Bouw. Deze keuze is geheel aan hun of aan u als opdrachtgever.

Voor meer informatie over het Basispensioen StiPP, het Pluspensioen StiPP en het BPF Bouwpensioen kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord omtrent alle pensioen gerelateerde vragen.