Flexx nieuws

De actualiteit bepaalt voor een deel de kaders waarbinnen jij als uitzendkracht en wij als Flexx Personeelsdiensten moeten acteren. De focus van Flexx Personeelsdiensten ligt om deze reden dan ook voor een groot deel op het volgen van de huidige wet- en regelgeving. Ook houden wij de actualiteit nauwlettend in de gaten om jou zo snel mogelijk op de hoogte te kunnen houden over hetgeen er speelt in het landschap waarbinnen wij allemaal acteren. Tevens vinden wij het leuk om met jou te delen wat er speelt binnen en buiten de muren van Flexx Personeelsdiensten.

 • Koophuis voor uitzendkracht

  Uitzendkrachten die namelijk meer dan één jaar in dienst zijn van een uitzendbureau, kunnen via een zogeheten perspectiefverklaring aankloppen voor een hypotheek. Daarmee werd al geëxperimenteerd door Randstad, maar het initiatief wordt nu omarmd door uitzendkoepel ABU.

 • 'Tekort aan vakmensen houdt jaren aan'

  'Tekort aan vakmensen houdt jaren aan'

  DEN HAAG - Werkgevers kampen weer vaker met moeilijk vervulbare vacatures. Vooral in de techniek en ICT is sprake van personeelsschaarste, aldus uitkeringsinstantie UWV. Door de economische groei, de vergrijzing en onvoldoende instroom uit het onderwijs zal deze schaarste de komende jaren aanhouden.

 • Vijftiger wordt de nieuwe dertiger

  Vijftiger wordt de nieuwe dertiger

  Het valt niet mee een vijftiger te zijn. Normaal heeft deze leeftijdsgroep, met vooral vaste contracten, weinig last van slechte tijden op de arbeidsmarkt. Maar de afgelopen jaren waren niet normaal, waardoor ook bij deze leeftijdsgroep de werkloosheid is opgelopen. Bovendien bleek werkloosheid juist in deze leeftijdsgroep erg hardnekkig. Terwijl jongere generaties weer werk vinden, zit ruim 60% van de werkloze vijftigers al een jaar zonder werk.

 • Werkloosheid daalt sterk in de bouw

  Werkloosheid daalt sterk in de bouw

  De werkloosheid is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 9000 per maand afgenomen, meldt CBS. In de bouw daalde het aantal WW-uitkeringen het hardst, met 34,2 procent. Naast de bouw deden ook de uitzendbranche (-17,5 procent) en de metaal- en technische bedrijven (-15,5 procent) het erg goed.

 • Politiek stelt Wet DBA voorlopig uit

  Politiek stelt Wet DBA voorlopig uit

  Na de vele klachten en kritische vragen die zijn gesteld, heeft Staatssecretaris Wiebes eerder vandaag besloten om de Wet DBA in de ijskast te zetten tot in ieder geval 2018. De opschorting geeft het kabinet de tijd om opnieuw naar de criteria 'vrije vervanging' en 'gezagsverhouding' te kijken.